Neljä uutta koronatartuntaa Essoten alueella

Koronanäytteenoton ovi sairaalalla.

Essote tiedottaa 5.1. neljästä uudesta koronavirustartunnasta. Sekä Mikkelissä että Pieksämäellä on todettu kaksi uutta tartuntaa. Pieksämäen tartunnat liittyvät aiemmin havaittuihin tartuntaketjuihin. Mikkelissä toinen tartunta on havaittu ulkopaikkakuntalaisella. Toinen tartunnoista ilmeni mikkeliläisessä lastensuojeluyksikössä.

– Päätimme testata tänään koko kyseisen lastensuojeluyksikön, mutta näitä tuloksia ei vielä ole käytettävissä. Altistumisia on voinut tapahtua varsinkin nuorisossa ja kaikista näistä emme tiedä. Muistutamme perheitä siitä, että lapsia ja nuoriakin on syytä testata pienimmistäkin oireista, vanhemmilla on luonnollisesti vastuu tästä, terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä sanoo.

Näytteidenottomäärät ovat olleet viime päivinä alhaisia, joten tautia voi olla liikkeellä tartuntalukuja laajemminkin.

Essoten henkilöstöä on yhä jonkin verran karanteenissa joulun ajan tartuntojen myötä, mutta vapautuu vahvuuteen päivittäin.