Essoten määrittelee itsensä edelleen epidemian kiihtymisalueeksi

Henkilö pesee käsiään vesihanan alla. Kuvassa lukee teksti: Covid-19.

Essote tiedottaa kahdesta uudesta koronavirustartunnasta. Positiiviset testitulokset on löydetty Mikkelissä ja Pieksämäellä.

– Ilmaantuvuusluku on laskenut, mutta tartuntoja löytyy edelleen. Testeissä on käyty selkeästi aiempaa vähemmän, joten tieto kokonaistilanteesta ei ole välttämättä täydellinen, kertoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Alueellinen koronanyrkki on tilanteen johdosta päättänyt pitää Essoten alueen kiihtymisvaiheessa ainakin 22.1. asti. Tilanne on kuitenkin edennyt sen verran parempaan suuntaan, että kuntayhtymän alueellisen tartuntatautien torjunnan ja varautumisen yhteistyöryhmä katsoo ohjeistuksissaan alueen kunnille, että rajoituksia voidaan jossain määrin purkaa.

Yleisötilaisuuksia suositellaan edelleen vältettäväksi. Jos tilaisuuksia kuitenkin järjestetään, kokoontumisrajoitus pysyy edelleen korkeintaan 20 henkilössä.

Essote myös suosittelee kasvomaskien käyttämistä kodin ulkopuolella lähikontakteissa.

– Suurin muutos ohjeistukseen tulee siihen, että kouluikäiselle nuorisolle pyritään mahdollistamaan harrastustoiminta: harrastustoiminnan ikäraja nousee 18 vuoteen. Aiemmassa ohjeistuksessa ikäraja oli 12 vuotta, Seppälä kertoo.

Alueen kaupungit ja kunnat tekevät rajoitusten suhteen itsenäisiä päätöksiä.