Häiriötilanteiden johtoryhmä linjasi koronarajoituksia – Lievennyksiä alle 18-vuotiaiden harrastustoimintaan

Kaupungintalon etuovi.

Kaupungin häiriötilanteiden johtoryhmä kokoontui torstaina 7.1.2021. Kokouksessa käytiin läpi Mikkelin kaupungin koronan hillitsemiseksi tehtyjä toimenpiteitä. Lievennyksiä tuli alle 18-vuotiaitten harrastustoimintaan. Jatkossa kaikki alle 18-vuotiaat voivat liikkua ja harrastaa myös sisätiloissa alle 20 henkilön ryhmissä koronaohjeistukset huomioiden.

Alla olevat päätökset ovat voimassa 23.1.2021 saakka ellei toisin mainita.

Kaupungin tapahtumakielto jatkuu

Kaupunki omalta osaltaan jatkaa yleisötapahtumien rajoituksia. Kaupunki pitää voimassa linjauksen, jonka mukaan kaupunki ei itse järjestä yleisötapahtumia. Tämä koskee sekä sisä- että ulkotiloja. Lisäksi kaupunki jatkaa kieltoa koskien tilojensa käyttöä yleisötapahtumissa.

Yksityistilaisuuksia suositellaan edelleen vältettäväksi, jos mahdollista. Jos järjestetään, osallistujien määrä tulisi rajata 20 henkilöön, osallistujien tulisi käyttää maskeja koko tilaisuuden ajan ja turvavälit tulisi huomioida. Ruoka- tai juomatarjoiluja ei tulisi järjestää näissä tilaisuuksissa.

Museot pidetään avoinna kuitenkin niin, että yhtä aikaa voi olla paikalla maksimissaan 20 henkilöä henkilökunta mukaan laskettuna. Kirjastot ovat avoinna, mutta 20 henkilön rajoituksella. Myös orkesterin toiminta mahdollistetaan maksimissaan 20 henkilön ryhmässä.

Koulujen tiloissa mahdollistetaan alle 18-vuotiaitten liikuntaharrastukset ja muu harrastustoiminta hygieniaohjeistukset ja 20 henkilön maksimihenkilömäärä huomioiden.

Alle 18-vuotiaitten lasten ja nuorten liikunta ja harjoittelu mahdollistetaan kaupungin sisäliikuntapaikoissa kuten jäähalleissa, Haukihallissa, skeittihallissa ja Viihdeuimala Rantakeitaan liikuntasalissa sekä kaupungin kuntosaleilla. Aikuisharrastajilta sisäliikuntatilojen käyttö on kielletty. Tästä poikkeuksen tekevät SM-tasolla kilpailevat ja muut ammattimaisesti urheilevat, joiden harjoittelu mahdollistetaan. Sisäliikuntatiloissa maksimiosallistujamäärä on 20 henkilöä. Lasten harrastustoiminnassa on edelleen huomioitava, että lasten huoltajat noudattavat hygieniaohjeita, huolehtivat turvaväleistä ja käyttävät maskia kohtaamisissa.

Uimahalleissa koululaisuinnit jatkuvat. Lisäksi mahdollistetaan alle 18-vuotiaitten ohjatut uinnin harrasteryhmät sekä kaiken ikäisten ammattimaisesti urheilevien tai SM-tasolla kilpailevien urheilijoiden harjoittelu. Muilta osin uimahallit ovat suljettuina.

Aikuisten joukkueliikuntaa kehotetaan välttämään myös ulkona. Tilavuokria ei peritä seuroilta niiltä osin, kun tilojen käyttö estyy tai käyttöä ei suositella näiden ohjeistusten perusteella.

Nuorisotilat ovat käytössä, mutta tiloissa voi olla maksimissaan 20 henkilöä kerralla. Kaikkien yli 15-vuotiaitten tulee käyttää kasvomaskia.

Kaupungin virastotalolla sijaitseva Lounashuone pysyy suljettuna tammikuun 2021 loppuun.

Etätyö ja maskien käyttö jatkuu

Kaupungin häiriötilanteiden johtoryhmä suosittaa edelleen kaupunkilaisten käyttämään kasvomaskia kaikissa kohtaamisissa kodin ulkopuolella. Tämä koskee myös lasten vienti- ja hakutilanteita kouluista, varhaiskasvatuksesta sekä harrastustoiminnoista. Muutoinkin kaupunki painottaa hygieniaohjeiden ja turvavälien merkitystä, silloin kuin kohtaamista ei voida välttää.

Kaupungilla säilyy voimassa myös päätös, jonka mukaan maskin käyttö tulee pakolliseksi kaupungin työntekijöille kaikissa kohtaamisissa. Lisäksi kaupungilla on voimassa etätyösuositus, jonka mukaan etätyötä voi tehdä, niissä tehtävissä, joissa se on mahdollista, viisi päivää viikossa. Tämä etätyösuositus on annettu jo aikaisemmin ja on voimassa tammikuun 2021 loppuun saakka.