Kansalaisopiston kursseista valtaosa on tauolla 22.1. saakka

Tietokone ja kamera pöydällä.

Mikkelin kansalaisopiston kurssit ovat tauolla perjantaihin 22. tammikuuta saakka koronarajoitusten vuoksi. Poikkeuksen tekevät alle 18-vuotiaiden toiminta, johon ei osallistu aikuisia sekä etäopetus ja kielten nettikurssit. Pois jäävät tunnit pyritään pitämään kevään aikana. Mahdollisia kurssimaksupalautuksia tarkastellaan opistolla myöhemmin, kun nähdään, miten tilanne jatkuu tammikuun lopussa ja sen jälkeen.

Opetus jatkuu maanantaista 11.1. alkaen normaalisti lasten ja nuorten kuvataidekoulussa, lasten ja nuorten teatteriryhmissä ja muussa alle 18-vuotiaita koskevassa opetuksessa, johon ei osallistu aikuisia kuten musiikin yksilöopetuksessa silloin, kun oppilas on alle 18-vuotias. Tällä linjauksella kaupunki pyrkii turvaamaan lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksia. Aikuisten kohdalla etäopetus on joissakin tilanteissa mahdollista myös musiikin yksilöopetuksessa.

Kaupungin linjaukset tarkoittavat samalla sitä, että kansalaisopisto peruu lauantaille 16. tammikuuta sovitut 100-vuotisjuhlatapahtumat, koska kaupunki ei järjestä 22.1. saakka mitään tapahtumia. Myös ensi viikon yleisluennot on peruttu.

Kansalaisopiston tilojen käyttö ulkopuoliseen toimintaan on niin ikään kielletty 22. tammikuuta saakka.