Häiriötilanteiden johtoryhmän päätöksiä 11.1.

Kaupungintalon etuovi.

Kaupungin häiriötilanteiden johtoryhmä kokoontui  maanantaina 11.1.2021 kokoukseensa. Johtoryhmä teki seuraavia linjauksia.

  • Aikaisemman päätöksen mukaisesti nykyiset rajoitustoimenpiteet ovat pääsääntöisesti voimassa 22.1.2021 asti. Uimahallien sulku kestää kuitenkin vielä seuraavan viikonlopun yli eli uimahallit ovat suljettuina 24.1.2021 asti. Sulku ei koske koululaisuinteja, ammattimaisesti urheilevien tai SM-tasolla kilpailevien urheilijoiden harjoittelua eikä alle 18-vuotiaitten ohjattuja ryhmiä.
  • Alle 18-vuotiaitten liikuntatoiminnan vapauduttua, alle 18-vuotiaille voidaan järjestää myös kilpailutoimintaa koronaohjeistukset ja muiden viranomaisten ohjeet ja määräykset huomioiden. Lisäksi SM-tason aikuisten turnaukset ovat mahdollisia.
  • THL on antanut uuden maskisuosituksen yli 12-vuotiaitten maskin käytöstä. Kaupungin johtoryhmä linjasi, Essoten esityksestä, että yli 12-vuotiaat voivat halutessaan käyttää maskia koulupäivien aikana. Maskin käyttö on vapaaehtoista ja omakustanteista. Perheet voivat tarvittaessa hyödyntää Essoten jakelupisteistä jaettavia maksuttomia maskeja. Yläkoululaisten maskisuositusta arvioidaan tarvittaessa uudelleen tautitilanteen mukaan.
  • Kansalaisopiston lähes kaikki kurssit ovat tauolla perjantaihin 22. tammikuuta saakka. Poikkeuksen tekevät alle 18-vuotiaiden toiminta, johon ei osallistu aikuisia sekä etäopetus ja kielten nettikurssit. Lisäksi kansalaisopisto peruu lauantaille 16. tammikuuta sovitut 100-vuotisjuhlatapahtumat. Myös nyt alkaneen viikon yleisluennot on peruttu.