Essote on aloittanut yli 85-vuotiaiden koronarokotukset

Henkilö valmistelemassa rokotusta.

Viikonlopun aikana on Essoten alueelta löytynyt kaksi uutta koronavirustartuntaa.

Toinen positiivinen koronatestien tulos havaittiin jo aiemmin karanteeniin asetettujen joukosta. Toinen tartunta löytyi muualta Suomesta tulleelta henkilöltä. Tämän tapauksen johdosta alle kymmenen henkilöä on asetettu karanteeniin.

– Kokonaistilanne näyttää hyvältä. Viime viikon tartuntaketjut on saatu hallintaan. Testausmäärät ovat kuitenkin edelleen kovin pieniä. Testaukseen pitää tuoda myös nuoret pientenkin koronaan viittaavien oireiden johdosta, kehottaa Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Yli 85-vuotaiden rokotukset ovat käynnistyneet. Essoten nettisivuille on avattu ajanvaraus, jonne rokotukseen oikeutetut tai heidän läheisensä voivat tehdä rokotukseen oikeutetulle hänen puolestaan varauksen.

– Aikoja on vielä valitettavan vähän, koska rokotteita tulee hitaasti ja osa rokotteista alkaa mennä jo aiemmin rokotteen saaneen toiseen pistokseen. Avaamme aikoja lisää heti, kun saamme tietoa rokotteiden saapumisesta. Valtaosan tästä asiakasryhmästä tavoitamme kotihoidon kautta, kertoo Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

Linkki rokotusajanvaraukseen

Essote myös avaa 19.1. lähtien koronatiedusteluja varten uuden puhelinnumeron 040 359 9781. Numerosta voi kysellä lisätietoja, jos muualta ei löydy tietoa.  Numerosta vastataan arkisin kello 8–15. Sen kautta voi myös varata rokotusajan, jos rokotettavalla ei ole nettiyhteyksiä tai henkilöä, joka voi tehdä rokotusajanvarauksen.

Valtakunnallisessa korona-asioiden puhelinpalvelussa 0295 535 535 ja chatissa saa myös yleistä tietoa koronaviruksesta sekä neuvontaa Koronavilkku-sovelluksen käytössä. Neuvonta palvelee arkipäivisin kello 8–21 ja lauantaisin kello 9–15.

Tietoa Essoten alueen koronavirusrokotuksista: essote.fi/koronarokotus

Kaikki Mikkelin kaupunkin koronavirukseen liittyvät uutiset ja tiedotteet: mikkeli.fi/koronavirus