Kaupunginhallitus päätti kevään kuntavaalien ennakkoäänestyspaikoista

Kuntavaalien mainos.

Mikkelin kaupunginhallitus päätti maanantaina 18.1. kuntavaaleihin liittyvistä asioista.

Vaalipäivänä 18.4. äänestäminen tapahtuu oman äänestysalueen äänestyspaikassa. Ennakkoon voi äänestää missä tahansa ennakkoäänestyspaikassa.

Huhtikuun kuntavaaleissa Mikkelin ennakkoäänestyspaikat sijaitsevat liike- ja kauppakeskus Stellassa kaupungin keskustassa, kauppakeskus Graanilla, Rantakylätalolla, Anttolatalolla, Haukivuoren kirjastossa, Otavan lähipalvelukeskuksessa, Ristiinan kirjastossa ja Suomenniemen kirjastossa.

Lisäksi Mikkelissä on käytössä äänestysbussi. Ennakkoäänestyspaikat ja äänestysbussin aikataulut ovat tarkemmin kaupunginhallituksen esityslistan liitteessä.

Kuntavaalien ennakkoäänestys järjestetään 7.4.–13.4. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 18.4.2021.

Kuntavaaleissa valitaan valtuutetut kuntien valtuustoihin. Kuntavaalit toimitetaan joka neljäs vuosi

Korona-aika näkyy myös äänestyspaikoilla

Oikeusministeriö on kehottanut kuntia kiinnittämään huomiota poikkeusjärjestelyihin äänestyspaikoilla koronavirusepidemian vuoksi. Oikeusministeriö antaa myöhemmin, yhteistyössä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kanssa, tarkempia suosituksia siitä, minkälaisia suojavarusteita äänestyspaikoilla tulisi mahdollisesti käyttää ja miten äänestyspaikat tulisi varustella koronan varalta. Mikkelin kaupunki tiedottaa vaaleihin ja äänestämiseen liittyvistä erityisjärjestelyistä aina, kun uutta tietoa on saatavilla.

Artikkelia päivitetty: Suomenniemen ennakkoäänestyspaikka on Suomenniemen kirjastossa.