Mikkelissä havaittu kolme uutta koronatartuntaa

Koronanäytteenoton ovi sairaalalla.

Essote tiedottaa torstaina 28.1. jälleen kolmesta uudesta koronavirustartunnasta.

Kaikki tartunnat havaittiin Mikkelissä. Kaksi tapauksista löytyi jo aiemmin karanteenin asetettujen joukosta ja yksi liittyy Mikkelin ulkopuoliseen tartuntaketjuun.

– Olemme jälleen päivittäneet altistumispaikkoja. Niihin sisältyy muun muassa ravintoloita, joissa käyneiltä toivotaan erityistä varovaisuutta sosiaalisissa kontakteissaan tällä viikolla. Pientenkin oireiden johdosta tulee hakeutua koronatesteihin, kehottaa Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä

Uusien henkilöiden ensimmäiset rokotukset ovat toistaiseksi tauolla. Tilanne johtuu siitä, että maahan on tullut aiemmin arvioitua vähemmän rokotteita.

– Emme pysty avaamaan uusia rokotusaikoja todennäköisesti viikkoihin. Esimerkiksi ensi viikolla Etelä-Savoon ei nykyisten tietojen mukaan ole tulossa lainkaan rokote-eriä. Kaikki lähiviikkojen rokotteet menevät tammikuussa rokotettujen kakkosannoksiin. Tiedotamme heti, kun uusia rokotusaikoja voidaan avata, kertoo Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

Lue altistumispaikat täältä.