Essote avaa jälleen yli 85-vuotiaiden koronarokotusaikoja

Henkilö valmistelemassa rokotusta.

Kansallinen rokotusasiantuntijaryhmä on todennut, että vallitsevassa epidemiatilanteessa kaikkien koronarokotteiden annosväliä on suositeltavaa pidentää kahteentoista viikkoon. Tämä tuo lisää mahdollisuuksia pistää ensimmäisiä rokoteannoksia.

– Essote reagoi tilanteeseen nopeasti ja siirrymme välittömästi noudattamaan uutta suositusta. Tämä mahdollistaa varsinkin korkeimmassa riskissä olevien ikäihmisten nykyistä huomattavasti nopeamman rokottamisen, kertoo terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Varsinkin alueen palvelutalojen tehosterokotteiden antaminen muuttuu myöhemmäksi.

– Toisia rokoteannoksia eli tehosteita annetaan vasta 12 viikon kohdalle ensimmäisestä annoksesta. Tämä vapauttaa rokotteita siten, että avaamme yli 85-vuotaiden rokotusten ajanvarauksen uudestaan torstaina 4.2. iltapäivällä. Alkuvaiheessa aikoja on toki niukasti, mutta tietojemme mukaan meille toimittavien rokotemäärien pitäisi kasvaa 15.2. alkaen. Samalla aikoja tulee lisää varattavaksi, kertoo Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

Linkki: Ajanvaraus Essoten nettisivujen kautta

Essote myös tiedottaa yhdestä uudesta koronavirustartunnasta. Positiivisen koronatestin tuloksen saanut henkilö on alueen ulkopuolelta ja tapaus liittyy toisen alueen tartuntaketjuun.