Kaupunginorkesterin kevätkausi jatkuu laulumusiikilla keskiviikkona 17.2.

Timo Riihonen.

Mikkelin kaupunginorkesterin kevätkausi jatkuu helmikuussa matalilla taajuuksilla, kun orkesterin solistiksi saapuu mikkeliläislähtöinen basso Timo Riihonen (kuvassa). Ohjelmassa on niin kotimaisia laulutaiteen aarteita kuin kuuluisaa oopperamusiikkiakin.

Konsertin avauksena kuunnellaan W.A. Mozartin Adagio ja fuuga c-molli. Johannes Brahmsin kuuluisan Neljä vakavaa laulua on Mikkelin kaupunginorkesterille sovittanut orkesterin II viulisti Tuukka Lehtonen. Oopperan maailmaan siirrytään Richard Wagnerin Preludin oopperasta Tristan ja Isolde myötä. Konsertti jatkuu musiikilla samasta oopperasta, kun Timo Riihonen tulkitsee mittavan Kuningas Marken monologin. Konsertin jälkipuolisko koostuu kotimaisesta musiikista: Aarre Merikannon Canzona, alotsikoltaan ”melodia jousikvartetille tai suuremmalle jousiorkesterille” on suomalaisen jousikirjallisuuden vähemmän tunnettu klassikko. Konsertin päättävät Aarren isän, Oskar Merikannon laulut Oi muistatko vielä sen virren, Laatokka ja Elämälle.

Koronarajoitusten vuoksi konserttiin ei voida ottaa yleisöä. Konsertti lähetetään maksuttomana suorana verkkolähetyksenä Semilive-palvelussa. Linkki lähetykseen

MATALALTA
17.2. klo 19
Mikaeli (konserttilähetys Semilive-palvelussa)
Timo Riihonen, basso
Erkki Lasonpalo, kapellimestari

W.A. Mozart: Adagio ja fuuga c-molli KWV 527
Johannes Brahms: Neljä vakavaa laulua sov. Tuukka Lehtonen
Richard Wagner: Preludi oopperasta Tristan ja Isolde – Kuningas Marken monologi oopperasta Tristan ja Isolde
Aarre Merikanto: Canzona
Oskar Merikanto: Oi muistatko vielä sen virren – Laatokka – Elämälle