Essote on päässyt aloittamaan rokotukset nyt myös Astra Zenecalla – Myös pieni määrä Modernan rokotetta on saatu Etelä-Savoon

Astra Zenecan rokote purkissa.

Essoten alueella on todettu kaksi uutta koronavirustartuntaa. Molemmat löytyivät Mikkelistä jo karanteeniin asetettujen joukosta. Uusia julkisia altistumispaikkoja ei ole kirjattu tiistain jälkeen. Osastohoidossa on tällä hetkellä koronan vuoksi kaksi potilasta.

– Tilanne on pysynyt viime päivinä rauhallisena alueellamme, sillä ihmiset ovat toimineet esimerkillisesti. Kiitos myös nuorille, jotka ovat ymmärtäneet hyvin rajoitukset ja suositukset, terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä kehuu.

Jo lähes kuusi tuhatta henkilöä on saanut Essoten alueella ensimmäisen koronarokotteen, mikä vastaa pitkälle yli seitsemää prosenttia alueen 16 vuotta täyttäneestä väestöstä. Rokotusaikojen avaamista rajoittaa edelleen rokotteiden niukka saatavuus.

Rokotteiden ajanvaraus on tällä hetkellä avoinna vuonna 1940 ja sitä ennen syntyneille. Essote rokottaa myös tätä nuorempia, mutta 70 vuotta täyttäneitä puolisoita samasta taloudesta iäkkäämmän puolison rokotusvuoron mukaan. Myös samassa taloudessa asuvia omaishoitajia ja kotihoidon asiakkaita rokotetaan.

– Aloitimme myös keskiviikkona rokottamaan kutsumenettelyllä alle 70-vuotiaita riskiryhmiin taustasairauksien perusteella kuuluvia THL:n järjestyksen mukaisesti. Heille annetaan nyt saatua Astra Zenecan rokotetta, pandemiapäällikkö Hans Gärdström kertoo.

Essote sai myös pienen määrän Modernan koronarokotetta, joka jaetaan helpon säilyvyyden vuoksi kotihoidon asiakkaille.

THL:n riskiryhmien koronarokotusten järjestys

Essoten rokotustietosivu

Kuva: Jussi Salminen / Essote