Essoten alueella viisi uutta koronatartuntaa

Nainen kasvomaskissa, taustalla koronaviruksen mikroskooppikuvia.

Essoten alueella on todettu viisi uutta koronavirustartuntaa

– Tartuntoihin liittyy laajoja altistumisia Essoten ja eräiden muiden sairaanhoitopiirien alueella. Valitettavasti osa tartunnan saaneista on Essoten työntekijöitä keskussairaalalla ja se tulee vaikuttamaan osaan palveluistamme. Teemme altistuneille tänään massatestauksia ja tiedotamme niistä lisää huomenna, kertoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Tartuntojen jäljitys on kesken ja tulee jatkumaan tänään pitkään. Altistumispaikat päivitetään, kun jäljitykset valmistuvat.

– Toivomme, että ihmiset vastaisivat puheluihin, vaikka soitto saattaa tulla myöhäänkin. Alustavan jäljityksen perusteella kaikkien tartuntojen lähde ei ole tiedossa, mutta sijaitsee todennäköisesti Essoten alueella. Tautia voi olla liikkeellä suuremmassa määrin. Kaikkien vähänkin koronaoireita saavien tulee hakeutua välittömästi testeihin, kehottaa pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

Seuraa altistumispaikkojen päivittymistä täältä.