Kaksitoista uutta koronatartuntaa Essoten alueella – Rajoitukset säilyvät ennallaan

Nainen kasvomaskissa, taustalla koronaviruksen mikroskooppikuvia.

Essote tiedottaa keskiviikkona 24.2. kahdestatoista uudesta koronavirustartunnasta. Tapauksista 11 on havaittu Mikkelissä ja yksi Pieksämäellä. Tartunnat Mikkelissä liittyvät aiemmin uutisoituihin tartuntaketjuihin. Pieksämäellä löydetty tartunta liittyy altistumiseen muualla maassa.

Essoten terveyspalvelujen johtajan Santeri Seppälän mukaan tartuntoja tulee nyt ihmisten lähipiiristä ja aiemmista tartuntaketjuista.

– Kaikissa tapauksissa ei tosin ole täysin varmaa lähdettä, eli tautia liikkuu voi liikkua alueella oireettomien taudinkantajien mukana. Kaikkien vähänkin oireita saavien tulee hakeutua testeihin. Vapaita aikoja testeissä löytyy, vaikka testausmäärät ovatkin moninkertaistuneet, Seppälä kertoo.

Tiistaina 23.2. kokoontunut Essoten alueen "koronanyrkki" päätti jatkaa alueen suosituksia ja rajoituksia ainakin 28.2. saakka nykyisellään. Mikkeli on leviämisvaiheessa ja muu alue edelleen perusvaiheessa.

– Riskit myös Mikkelin ulkopuolella ovat suuret, sillä ihmisiä on lomien takia paljon liikkeellä. Voimme joutua muuttamaan suosituksia ja ohjeistuksia nopeastikin, arvioi pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

Rokotukset jatkuvat hiljalleen

Rokotukset jatkuvat Essoten alueella sitä mukaa, kun rokotteita tulee. Tuoreimpien tietojen mukaan Astra Zenecan rokotetta tulee viikoilla 9 ja 10 koko maahan noin 63 000 vähemmän kuin aiemmin oli kerrottu.

– Essoten alueella tämä hidastaa jonkin verran nyt vuorossa olevien 60–69-vuotiaiden ryhmään kuuluvien riskiryhmäläisten rokotuksia, kertoo Gärdström.

Pfizer Biontechin rokotetta olisi tämän hetken tietojen mukaan tulossa lähiviikkoina suunnitellusti Suomeen ja siten myös Essoten alueelle, joten senioreiden rokottamiset jatkuvat todennäköisesti suunnitellusti.

Katso Essoten alueen suositukset ja ohjeistukset sekä muuta koronatietoa täältä.

Koronarajoitukset Mikkelin kaupungin palveluissa ja toimipisteissä ovat luettavissa täältä.

Muistathan maskisuosituksen 

Mikkelin kaupunki suosittelee käyttämään kasvomaskia kaikissa kohtaamisissa kodin ulkopuolella sekä joukkoliikenteessä.