Kulttuurikannustin myönnettiin poikkeuksellisesti kahdelle hakijalle

Mikkelin kaupungin logo.

Hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunta myönsi kokouksessaan 24.2. Kulttuurikannustimen poikkeuksellisesti kahdelle hakijalle. Päätöksellä halutaan mahdollistaa kulttuurin hyvinvointivaikutuksia mahdollisimman laajalle. Vuoden 2021 Kulttuurikannustinhakemuksia tuli määräaikaan mennessä kolmetoista kappaletta.

Kulttuurikannustin myönnettiin seuraaville hakijoille:

Tarja Forsblom: Moottorisahaveistotaidetta esittelevä kolmepäiväinen tapahtuma Olohuone Galleriassa Mikkelin Pitkäahossa. Tapahtumalla halutaan tuoda esille jo hiukan unohtunutta veistotaidetta ja omalta osaltaan edistää maaseudun kulttuuria. Samalla halutaan tuoda esille alueen paikallishistoriaa, sillä toiminta järjestetään vanhassa kyläkoulukiinteistössä. Olohuone Galleria sijaitsee merkityn pyöräilyreitin varrella, joten kulttuuritapahtumaan voi retkeillä hyvin myös pyöräillen.Tapahtuma on kaikille avoin ja ilmainen. Tapahtuman päätteeksi teoksia huutokaupataan ja tuotoista puolet lahjoitetaan nuorisotyöhön liittyvään hyväntekeväisyyteen. Kulttuurikannustin on 1500 euroa.

Etelä-Savo Pride ry: Osallistava taidetempaus Mikkeli Pride Piknikin yhteydessä. Taidetempauksen tavoitteena on tuoda yhdenvertaisuusteemoja esille taiteen keinoin. Mikkeli Pride Piknikin yhteydessä järjestetään työpajatyyppisesti sana-, kuva- ja esittävää taidetta ja tempauksen samalla järjestetään myös sateenkaarevien vertaisryhmien taidenäyttely. Taidetempauksen pyrkimyksenä on mahdollistaa osallisuuskokemuksia taiteen kautta ja innostaa aktiiviseen kuntalaisuuteen. Kulttuurikannustin on 1200 euroa.

Kulttuurikannustimella etsitään vuosittain tuoreita ideoita, uusia tapahtumia ja toimintatapoja tai kohteita, jotka kaipaavat kehittämistä. Taustalla on ajatus monipuolisten kulttuuriympäristöjen edistämisestä Mikkelissä ja pyrkimyksestä luoda uudenlaista otetta kulttuuriin ja taiteeseen sekä entistä monipuolisempien kulttuurimahdollisuuksien tarjoamisesta. Kulttuurikannustin jalkauttaa kaupungin strategiaa käytännön tasolle, sillä ehdotettavan idean on jollain tapaa nojattava kaupungin strategiaan. Kulttuurikannustinta on myönnetty vuodesta 2010 alkaen.