Essoten alue siirtyy Mikkeli mukaan lukien koronan kiihtymisvaiheeseen

Koronanäytteenoton ovi sairaalalla.

Essoten alue siirtyy koronavirusepidemian kiihtymisvaiheiseen. Näin linjasi eri viranomaisista koostuva Essoten alueen "koronanyrkki", joka on viralliselta nimeltään Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän alueen alueellisen tartuntatautien torjunnan ja varautumisen yhteistyöryhmä.

Pääasiallisena perusteena muutokseen on Essoten alueen korkea ilmaantuvuusluku. Kahden viimeisen viikon aikana on todettu 124 koronatartuntaa ja ilmaantuvuusluku on noussut 125:een 100 000 asukasta kohden. Pääosa tartunnoista on Mikkelissä, mutta yksittäisiä tapauksia on myös alueen muissa kunnissa.

Essoten alueella linjaus tarkoittaa, että Mikkeli siirtyy leviämisvaiheesta kiihtymisvaiheeseen, mutta rajoitukset jäävät. Muut kunnat nousevat kiihtymisvaiheeseen.

– Altistumisia on tapahtunut nyt Mikkelin lisäksi myös muiden kuntien alueella. Alueellinen koronakoordinaatioryhmä näkee, että koko Essoten alue siirtyy kiihtymisvaiheeseen. Mikkelin osalta tartuntaketjujen jäljitys on onnistunut hyvin ja suurista tartuntamääristä huolimatta Mikkelissä palataan kiihtymisvaiheeseen eli samalle tasolle muun alueen kanssa, kertoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Seppälän mukaan koordinaatiotyöryhmä näkee tilanteessa rauhoittumisen merkkejä, joten alue ei ainakaan vielä siirry vielä valtakunnallisen tason 2 mukaisiin toimenpiteisiin.

– Tätä kuitenkin arvioidaan koko ajan ja viimeistään ensi tiistaina uudemman kerran. Suurin käytännön muutos lienee, että aikuisten harrastustoiminta suositellaan keskeytettävän kaikissa Essoten alueen kunnissa, Seppälä kertoo.

Aluehallintovirasto ja alueen kunnat tekevät linjauksen johdosta omat päätöksensä.

Katso koronanyrkin suositukset täältä.

Alueella seitsemän uutta tartuntaa

Essoten tiedottaa myös seitsemästä uudesta koronavirustartunnasta. Karanteenissa on yhteensä lähes 800 henkilöä. Osastohoidossa on kaikkiaan 21 koronapotilasta.

Katso koronalle altistumisen paikat täältä.

Lue ohjeita turvalliseen hiihtoloman viettoon täältä.