Essoten alueen koronatartunnat lähtivät taas kasvuun – Uusia rajoituksia harkitaan

Kasvomaskeja.

Koronavirusepidemia osoittaa jälleen kiihtymisen piirteitä Essoten alueella. Tiistaina 2.3. Essote tiedotti 20 uudesta tartunnasta.

Osa tartunnoista on ilmennyt jo aiemmin karanteeniin asetettujen joukosta, mutta myös uusia tartuntaketjuja on löytynyt ja osan alkulähde on alueen ulkopuolella.

– Osa aikuisista näyttää väsyneen tilanteeseen ja unohtaneen varovaisuuden. Aikuisten välisiä kohtaamisia tulee edelleen paljon ja sitä kautta tartunnat leviävät. Tartuntoja on tullut muun muassa kuntosalilta ja aikuisten välistä baarikohtaamisista. Molempia on suositeltu jätettäväksi nyt väliin, kertoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Essoten alueen "koronanyrkki" kokoontui tiistaina 2.3. arviomaan tilannetta. Rajoitukset pysyivät tässä vaiheessa ennallaan. Tilannetta arvioidaan kuitenkin päivittäin, ja jos tartuntamäärien suunta ei käänny selvästi laskuun lähivuorokausien aikana, tullaan rajoituksia tiukentamaan uuden tartuntatilain mukaisesti.  

Koronatartunnat, lomakausi ja karanteenit ovat panneet Essoten terveydenhuollon ja vanhus- ja vammaispalvelujen henkilöstön tiukoille. Tartunnan saaneiden osastohoito vaatii myös enemmän resursseja kuin tavanomainen hoito.

Katso koronalle altistumisen paikat täältä.

Lue ohjeita turvalliseen hiihtoloman viettoon täältä.