Häiriötilanteiden johtoryhmä piti ylimääräisen kokouksen 3. maaliskuuta

Kaupungintalon etuovi.

Mikkelin kaupungin häiriötilanteiden johtoryhmä piti keskiviikkona 3.3.2021 ylimääräisen kokouksen. Kokouksessa linjattiin nykyisten ohjeistusten ja rajoitusten jatkosta. Mukana kokouksessa olivat myös Essoten terveyspalveluiden johtaja Santeri Seppälä sekä ylilääkäri Hans Gärdström.

Päätökset

  • Aluehallintoviraston linjauksiin ja ohjeistuksiin perustuen kaupungin häiriötilanteiden johtoryhmä päätti perua Maalismarkkinat vuodelta 2021.
  • Kansalaisopiston lähes kaikki kurssit ovat tauolla 5.4.2021 saakka. Poikkeuksen tekevät alle 18-vuotiaiden toiminta, johon ei osallistu aikuisia sekä etäopetus ja kielten nettikurssit.
  • Kaikkien tällä hetkellä voimassa olevien ohjeistusten ja rajoitusten voimassaolo jatkuu vähintään 28.3.2021 asti. Nykyiset ohjeistukset ja rajoitukset on koottu kaupungin nettisivuille.
  • Kaupunki on varautunut mahdollisiin joukkoliikenteen turvaohjeistuksen tiukennuksiin käyttämällä lähi- ja maaseutuliikenteessä riittävän isoja autoja sekä varautumalla lisäautoihin ruuhkaisimmilla linjoilla.
  • Häiriötilanteiden johtoryhmä haluaa muistuttaa, että on henkilömäärärajoitusten lisäksi erittäin tärkeää noudattaa kahden metrin turvavälejä, käyttää kirurgisia maskeja ja huolehtia käsihygieniasta, jotta voimme hillitä tautitilannetta.