Kaikki yli kuuden hengen kokoontumiset kielletään Etelä-Savossa

Kasvomaskeja.

Itä-Suomen aluehallintovirasto kiristää kokoontumisrajoituspäätöksiä covid-19-tartuntojen leviämisen ehkäisemiseksi Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän (Essote) ja Itä-Savon sairaanhoitopiirin (Sosteri) alueilla. Aluehallintovirasto tiedotti päätöksestä perjantaina 5. maaliskuuta. Määräys on voimassa 8.–31.3.2021.

Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan kuitenkin järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu korkeintaan kuusi ihmistä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin ohjeita.

Epidemia kiihtymisvaiheessa maakunnassa

Itä-Suomen aluehallintoviraston päätös perustuu tämänhetkiseen alueellisen tilanteen kokonaisarvioon. Epidemia on Essoten ja Sosterin alueella kiihtymisvaiheessa. Kokoontumisrajoitusten määräaikaisella kiristämisellä aluehallintovirasto pyrkii rauhoittamaan epidemian leviämistä ja estämään terveydenhuollon kantokyvyn kuormittumista.

Koronavirus tarttuu varsinkin pitkäkestoisessa lähikontaktissa tehokkaasti. Jokainen voi omalla toiminnallaan hidastaa koronaviruksen leviämistä. Myös terveenä on tärkeää vähentää lähikontakteja voimakkaasti ja lievienkin koronavirustautiin sopivien oireiden ilmetessä on hakeuduttava heti testiin.