Häiriötilanteiden johtoryhmän päätöksiä 8.3.2021

Mikkelin kaupungintalo.

Häiriötilanteiden johtoryhmä linjasi uusista Mikkelin kaupungin ohjeista ja rajoituksista seuraavasti. Rajoitukset ovat voimassa 5.4.2021 asti ellei toisin mainita.

Kaupungin museot ja nuorisotilat suljetaan tiistaista 9.3.2021 alkaen 5.4.2021 asti.

Kirjastojen aineistoja voi saada sulun aikana vain ennakkoon varaamalla. Varaaminen tapahtuu verkkokirjastossa tai soittamalla kirjastojen palvelunumeroihin. Henkilökunta päästää sallitun määrän asiakkaita kerrallaan kirjastotilaan. Palautukset tehdään palautusluukkuihin. Omatoimiaika ei ole käytössä rajoitusten aikana. 

Kaikissa kaupungin tiloissa kuten asiointipisteissä noudatetaan kuuden henkilön maksimimäärää. Tämä ei kuitenkaan koske kouluja tai päiväkoteja.

Itä-Suomen aluehallintovirasto valmistelee päätöstä yläkoulujen sulkemisesta ja etäkouluun siirtymisestä Etelä-Savon sairaanhoitopiirin ja Itä-Savon sairaanhoitopiirin alueella ajalla 10.3.2021-28.3.2021. Päätös koskee myös Mikkelin kaupungin alueella sijaitsevia yläkouluja sekä yhtenäiskoulujen 7.-9.-luokkia.

Nuorten harrastaminen tauolle kaupungin tiloissa

Yli 18-vuotiaiden harrastustoiminta on edelleen tauolla sekä sisä- että ulkotiloissa. Myös 13–17-vuotiaiden harrastus- ja kilpailutoiminta jää tauolle 9.3.2021-5.4.2021 väliseksi ajaksi.

Alle 12-vuotiaat eli 2008 syntyneet ja sitä nuoremmat eli alakouluikäiset saavat harjoitella sekä sisä- että ulkotiloissa kuitenkin niin että samassa tilassa on maksimissaan 20 henkilöä. Iso tila voidaan jakaa useampaan lohkoon kuitenkin niin, etteivät ryhmät missään vaiheessa sekoitu keskenään. Ohjaajilla on oltava kasvomaskit. Lasten huoltajat noudattavat hygieniaohjeita, huolehtivat turvaväleistä ja käyttävät maskia kohtaamisissa. Kilpailuja ja turnauksia ei suositella.

**

Mikkelin kaupunki suosittelee kaikkien yli 12-vuotiaiden käyttämään kirurgista kasvomaskia kaikissa kohtaamisissa kodin ulkopuolella sekä joukkoliikenteessä.

Lue kaikki Mikkelin kaupungin voimassa olevat koronarajoitukset kootusti kaupungin nettisivuilta.