Neljä uutta koronatartuntaa Essoten alueella – Santeri Seppälä: Tartunnanjäljitys toimii erinomaisesti

Koronanäytteenoton ovi sairaalalla.

Essote tiedottaa keskiviikkona 10.3. neljästä uudesta koronavirustartunnasta.

Yksi tapauksista liittyy aiempiin tartuntaketjuihin ja kolme uuteen tartuntaketjuun. Uusien tapausten lähde on Etelä-Suomessa.

Altistumisia on uuden ketjun johdosta tapahtunut Tuppuralan koulussa. Altistuneet on tavoitettu ja asetettu karanteeniin.

Aiempi laaja tartuntaketju on saatu hallintaan. Mikkelin ilmaantuvuusluku kävi sen johdosta suurten kaupunkien kärkitasolla.

– Täytyy todeta, että tartunnanjäljityksemme malli toimii erinomaisesti. Kun saamme positiivisen koronatestin tuloksen, tieto menee henkilölle pääsääntöisesti minuuteissa ja altistuneillekin tieto on saatu enemmilläänkin tunneissa, kertoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Lisäksi THL:n tilastoissa on kirjautunut Essoten alueen kuntiin useita tartuntoja, jotka on todettu muualla Suomessa ja jotka eivät aiheuta toimenpiteitä alueella. Näitä tapauksia on kirjautunut neljä Mikkeliin sekä Juvalla ja Mäntyharjulle kumpaankin yksi.

– Nämä merkinnät aiheuttavat usein kysymyksiä. Ne tarkoittavat, että joku alueellamme kirjoilla oleva henkilö on sairastunut muualla. Käytännössä kyse on useimmiten opiskelijoista, varusmiehistä tai muualla työskentelevistä. Me julkistamme ainoastaan ne tapaukset, joilla on suoraan merkitystä alueen asukkaille, Seppälä kertoo.