Essote tiedottaa kolmesta uudesta koronatartunnasta – Testissä on yhä syytä käydä vähäistenkin oireiden takia

Koronanäytteenoton ovi sairaalalla.

Essote tiedottaa torstaina 11.3. kolmesta uudesta koronavirustartunnasta. Yksi tartunnoista liittyy aiempiin tapauksiin. Kaksi tartuntaa löytyi alueen ulkopuolisilta, Essoten alueella testeissä käyneiltä henkilöiltä.

– Testeissä on syytä käydä, vaikka tilanne näyttää jo rauhoittuneen. Jos tulee vähänkään flunssaoireita tai muuta koronaan viittaavaa kuten pääsärkyä ja vatsaoireita, niin testeihin tulee hakeutua. Tilanne voi muuttua nopeasti erittäin huonoksi, kuten monilla alueilla on jo nähty. Uudet virusvariantit tarttuvat helposti, muistuttaa Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Koronatesteihin voi hakeutua Essoten alueella kolmella tavalla:

1) Tekemällä Omaolo-oirearvion ja yhteydenottopyynnön osoitteessa www.omaolo.fi
2) Varaamalla ajan koronatestiin Mikkelissä: essote-covid.eaika.fi
3) Soittamalla päivystysavun numeroon 116 117