Mikkelissä todettiin viikonloppuna yhdeksän koronatartuntaa

Kasvomaski.

Essoten alueella todettiin viikonlopun aikana yhteensä yksitoista uutta koronavirustartuntaa. Tapauksista yhdeksän todettiin Mikkelissä, loput Puumalassa ja Mäntyharjulla.

Viisi tapauksista liittyy aiempiin tartuntoihin. Kuusi on täysin uutta ja yhden lähde on ulkomailla.

Viisi uusista tartunnoista on osa uutta tartuntaketjua, jonka lähde on todennäköisesti alueen ulkopuolella. Tämän ketjun tapaukset löytyivät Mikkelistä. Kalevankankaan päiväkodilta on yksi ryhmä asetettu sunnuntaina karanteeniin kyseiseen ketjuun liittyen.

– Samaan tapaan kuin pääkaupunkiseudulla, myös meillä on havaittu monia uusia tartuntoja ulkomaalaistaustaisilla henkilöillä. Kehotamme kaikkia hakeutumaan koronatesteihin pientenkin oireiden johdosta, muistuttaa Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Koronalääkärit tähdentävät karanteenimääräysten tarkkaa noudattamista koko karanteenin ajan.

– Tauti voi puhjeta karanteenin missä tahansa vaiheessa. Yleensä oireet tulevat karanteenin alussa, mutta ne voivat ilmetä myös jälkimmäisellä viikolla, tähdentää pandemiapäällikkö Hans Gärdsröm.

Koronarokotukset ovat jatkuneet sitä mukaa, kun rokotteita on Essoteen saatu. Ensimmäisen rokotepistoksen on saanut nyt noin 14 200 henkilöä, mikä on noin 17,6 prosenttia alueen yli 16-vuotiaista.

Essote avaa 22.3. kello 8.00 koronarokotuksen ajanvaraukseen aikoja myös 1946 – 1951 syntyneille.

Katso rokotusten tilanne täältä.