Koronan herkästi tarttuvaa brittimuunnosta todettu Essoten alueella – Kuntayhtymä ei kannata rokotusjärjestyksen alueellistamista

Henkilö valmistelemassa rokotusta.

Essoten alueella todettiin viikonloppuna viisi uutta koronavirustartuntaa. Yksi tartunnoista löytyi Pieksämäeltä, muut Mikkelistä.

– Osassa tapauksissa tartunnat ovat levinneet herkästi. Uudeltamaalta lähtöisin olleet ketjut ovat herkemmin tarttuvaa brittimuunnosta, kertoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Rokotukset jatkuvat aiempaa suuremmilla rokotemäärillä. Edes Astra Zenecan rokotteiden käytön keskeytys ei hidasta tahtia.

– Kenenkään aikaa ei jouduttu perumaan Astra Zenecan rokotteen käytön keskeytyksen takia. Viranomaistiedote tuli aika myöhään perjantaina, mutta onnistuimme järjestämään rokotukset kaikille ajan varanneille, kertoo Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

Essote vastustaa viime viikolla esille noussutta mahdollisuutta, että rokotteita kohdennettaisiin enemmän hankalammille tautialueille.

– Tilanteet ovat muuttuneet koko ajan nopeasti. Etelä-Savossa on korkea sairastavuus ja siten paljon riskiryhmiin kuuluvia henkilöitä. He sairastuvat helpommin koronan vaikeaan muotoon, jos saavat tartunnan. Kun otetaan huomioon tämä ja se, että alueella on paljon vapaa-ajan asustusta, emme voi millään kannattaa tässä vaiheessa muutoksia rokotteiden jakelujärjestykseen, sanoo Seppälä.