Essoten alueella runsaasti uusia koronatartuntoja

Nainen kasvomaskissa, taustalla koronaviruksen mikroskooppikuvia.

Essoten alueelta on löytynyt 14 uutta koronavirustartuntaa. Mikkelissä todettiin yhdeksän tartuntaa, loput löytyivät Juvalta (2), Pieksämäeltä (2) ja yksi Kangasniemeltä.

Tapauksista kolme havaittiin jo aiemmin karanteeniin asetettujen joukosta. Peräti yksitoista on täysin uutta tartuntaa. Osa niistä linkittyy aiemmin tunnistettuihin Essoten alueen tartuntaketjuihin ja osa Uudellemaalle. Eräiden ketjujen jäljitys on vasta aluillaan.

Altistumisia on jo jäljityksen alkuvaiheessa tiedossa Mikkelin Urpolan ja Tuppuralan kouluissa. Kaikkia altistuneita ei ole vielä tavoitettu ja jäljitys jatkuu tiistai-iltaan.

– Tilanne on parissa vuorokaudessa valitettavasti kääntynyt selvästi heikompaan suuntaan niin tapausmäärien kuin sairaala- ja tehohoitoa vaativien tapausten suhteen. Alueen koronanyrkki kokoontui tänään ja päätti pysyttää alueen edelleen kiihtymisvaiheessa ja rajoitukset ja suositukset ennallaan. Odotamme valtioneuvoston ensi viikkoa koskevia linjauksia ennen kuin arvioimme tulevia rajoitustoimia, kertoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Essote päivittää altistumispaikkoja jäljityksen edetessä. Katso virukselle altistumisen paikat täältä.

Katso kaikkia alueen suositukset ja rajoitukset täältä.