Yläkoulut ovat palaamassa lähiopetukseen – Kasvomaskien käyttöä suositellaan vahvasti

Kasvomaskeja.

Yläkoulut Essoten alueella ovat palaamassa lähiopetukseen. Useimmat rajoitukset kuitenkin jatkuvat.

Koulujen luokat 7 – 9 palaavat maanantaina 29.3. lähiopetukseen. Edellisenä päivänä päättyy myös aluehallintoviraston etäopetusta koskeva määräys.

– Suosittelemme alueen kunnille vahvasti, että kouluissa otetaan käyttöön kasvomaskit. Kirurgiset kertakäyttömaskit ovat turvallisin vaihtoehto, sillä kangasmaskeissa on suuria eroja, sanoo Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

Toisen asteen, korkeakoulujen (yliopistot, ammattikorkeakoulut), aikuisten taiteen perusopetuksen, vapaan sivistystyön ja aikuisten perusopetuksen etäopetuksen suositus jatkuu 11.4. saakka.

– Hallituksen sulkutilan jälkeistä ohjeistusta ei ole alueella saatu. Essote on tänään antanut aluehallintovirastolle oman näkökulmansa tilanteesta. Sen mukaan yläkoulujen etäopetus ei ole lain kriteerit täyttäen ehdottoman välttämätöntä. Viime aikojen merkittävistä koulualtistuksista huolimatta ei kouluissa ole todettu suuria määriä jatkotartuntoja. Valtaosa lasten ja nuorten viime aikaisista tartunnoista on tullut vapaa-ajan tilaisuuksista ja perhealtistuksista, kertoo terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Yli 12-vuotiaiden nuorten harrastustoiminnan taukosuositus jatkuu 5.4. saakka. Kaikki aikuisten harrastustoiminta suositellaan edelleen pidettävän tauolla. Myös yksityisten kuntosalien ryhmäliikuntatoiminta suositellaan edelleen tauotettavaksi.

Alle 12-vuotiaiden harrastetoiminta on edelleen sallittua.

– Arviomme lasten ja nuorten harrastustoimintaa uudestaan ensi viikolla tiistaina alueellisen koronakoordinaatioryhmän kokouksessa, Seppälä kertoo.

Perusteena rajoitusten jatkamiselle ovat alueen koronatartuntojen määrän kasvu viime päivinä ja kansallisen tilanteen heikkeneminen. Uusia tartuntoja tulee edelleen runsaasti. Torstaina 25.3. Essote raportoi yhdeksästä uudesta koronatartunnasta, joista kahdeksan ilmeni Mikkelissä ja yksi Juvalla. 

Essote päivittää altistumispaikkoja jäljityksen edetessä. Katso virukselle altistumisen paikat täältä.

Katso Essoten alueen päivitetyt suositukset ja rajoitukset täältä ja kaikki ohjeistukset täältä.