Kaupunki aloittaa hulevesimaksujen laskuttamisen

Rivitaloyhtiö rannalla.

Mikkelin kaupunki aloittaa hulevesimaksujen laskuttamisen. Lasku perustuu Mikkelin kaupunginvaltuuston ja kaupunkiympäristölautakunnan päätöksiin. Hulevesimaksu koskee kaikkia asemakaava-alueella sijaitsevia kiinteistöjä ja on luonteeltaan julkisoikeudellinen maksu.

Hulevesimaksun periminen tapahtuu kolmessa laskutuserässä. Ensimmäinen laskutus alkaa huhtikuun alussa, jolloin hulevesimaksut lähetetään pääosin teollisuus- ja liikekiinteistöille. Seuraava laskutus tapahtuu kesällä, jolloin laskutetaan rivi- ja kerrostalot sekä osa omakotitaloista. Loput omakotitalojen maksut laskutetaan syksyn aikana.

Hulevesimaksu muodostuu laskukaavalla: kiinteistön pinta-ala x 0,08 euroa, kattohinta 1600 euroa. Omakotitaloille laskun summa on kiinteä 30 euroa.

Hulevesimaksua voidaan kohtuullistaa, jos kiinteistölle on rakennettu rakennusviranomaisen hyväksymä ja dokumentoitu hulevesien imeytysjärjestelmä. Kohtuullistamista haetaan kaupungin verkkosivuilla olevan muistutuslomakkeen kautta. Lisäksi muistutuslomakkeen voi täyttää kaupungin asiointipisteessä.

Lisätietoja, sekä muistutuslomake osoitteessa mikkeli.fi/hulevesimaksu.