Muutama uusi koronatartunta Essoten alueella – Testiin pääsee myös pääsiäispyhien aikaan

Nainen kasvomaskissa, taustalla koronaviruksen mikroskooppikuvia.

Essote tiedottaa torstaina 1.4. tiedottaa viidestä uudesta koronavirustartunnasta.

Yksi tartunnoista löytyi Mikkelistä jo karanteenissa olleelta henkilöltä ja yksi ulkopaikkakuntalaiselta. Pieksämäellä on kirjattu kolme uutta tartuntaa.

– Tämän viikon loivasti laskeva trendi näyttäisi jatkuvan. Nyt pääsiäisen vieton alkaessa tulisi silti edelleen pitää piirit pieninä. Tavataan vain lähipiiriä ja suositaan ulkoilua. Muistetaan turvavälit, kasvomaskit ja käsihygienia. Mikkelissä koronatestaus toimii joka päivä, joten juhlapyhinäkin tulee hakeutua herkästi näytteenottoon heti oireiden ilmaannuttua, pandemiapäällikkö Hans Gärdström muistuttaa.