Essoten alueen koronapääsiäinen sujui rauhallisissa merkeissä

Desinfiontiainetta ja kasvomaski.

Torstain 1.4. jälkeen Essoten alueella on todettu neljä uutta koronavirustartuntaa. Näistä kolme havaittiin Mikkelissä ja yksi alueen ulkopuoliselta henkilöltä.

– Tilanne on pääsiäisen pyhien aikana selvästi rauhoittunut. Tosin testimäärätkin pienentyivät. Mikäli tilanne jatkuu tällaisena, lähestymme perusvaihetta ja pystymme lähiviikkoina purkamaan rajoituksia, arvioi Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Essoten alue on vielä kiihtymisvaiheessa. Katso kiihtymisvaiheen rajoitukset täältä.

Yli 70-vuotiaiden koronarokotusaikoja on vapaana lähipäiville. Maahan on saapumassa lisää rokotteita ja se tulee näkymään myös Essoten alueella.

– Tulemme muutaman päivän sisällä avaamaan kaikkien yli 65-vuotiaiden ajanvarauksen. Rokottaminen tapahtuu Astra Zenecan rokotteella ja ajanvarauksessa on tästä erillinen merkintä. Myös riskiryhmä yhden ajanvaraus tulee avautumaan samalla aikataululla yli 16-vuotiaille, kertoo pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

Rokotusajan voi varata täältä.