Essoten koronanyrkki: Rajoituksia voidaan lieventää

Kasvomaski.

Essoten koronanyrkki lieventää useita nuoria koskevia rajoituksia. Ohjeet ja suositukset suositellaan otettavaksi käyttöön kaikissa Essoten kunnissa.

Tiistaina 6.4. alueella todettiin ainoastaan yksi uusi koronavirustartunta jo aiemmin karanteeniin asetettujen joukosta.

– Tilanne on sen verran rauhallinen, että voimme purkaa lähinnä nuorten rajoituksia. Näemme, että nyt on järkevää ottaa huomioon nuorten selvästi lisääntynyt ahdistus ja muut rajoitusten haitat. Kansallisesti tilanne on kyllä edelleen vaikea ja tarvittaessa teemme kohdennettuja toimenpiteitä tai jopa palautamme rajoituksia, sanoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Koronanyrkki eli viralliselta nimeltään Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän alueen alueellisen tartuntatautien torjunnan ja varautumisen yhteistyöryhmä suosittaa seuraavia rajoitusten muutoksia:

  • Alle 18-vuotiaiden harrastetoiminta on sallittu 12.4. alkaen noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ohjeistusta.
  • Toisen asteen opetuksessa voidaan palata lähiopetukseen 12.4. kasvomaskeja käyttäen ja turvallisuusohjeita noudattaen.
  • Korkeakouluissa, aikuisten taiteen perusopetuksessa, vapaan sivistystyön ja aikuisten perusopetuksessa voidaan palata lähiopetukseen 12.4. kasvomaskeja ja turvallisuusohjeita käyttäen.