Kaksi uutta koronatartuntaa Mikkelissä – Epidemia etenee kohti perusvaihetta

Kasvomaskeja.

Mikkelissä on todettu perjantaina 16.4. kaksi uutta koronavirustartuntaa. Molemmat tartunnat liittyvät aiemmin uutisoituihin tapauksiin.

– Tilanne jatkuu Essoten alueella rauhallisena, vaikka viikon sisällä on löytynyt kaikkiaan 22 tartuntaa. Melkein kaikki on havaittu karanteeniin asetettujen joukosta ja ainoastaan parin tapauksen lähde on epävarmempi, kertoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Alueellinen koordinaatioryhmä eli "koronanyrkki" arvioi tilannetta 20.4.

– Jos tilanne jatkuu rauhallisena sinne asti, niin toivon mukaan tuolloin pystymme siirtymään perustasolle. Harkitsemme sitten muun muassa aikuisten harrastustoiminnan avaamista jossain määrin ja julkisten tilojen rajoitusten höllentämistä, Seppälä kertoo.