Lukion vanhojen tanssit järjestetään elokuussa – Lakkiaisten ajankohta vielä avoin

Lukion vanhat tanssivat perjantaina 27. elokuuta.

Lukion toisen vuoden opiskelijoiden vanhojen tanssit oli tarkoitus pitää toukokuussa, mutta koronatilanne estää edelleen tanssien pitämisen yleisötilaisuutena. Vanhoille tehdyssä kyselyssä valtaenemmistö tanssijoista kannatti tanssien siirtämistä elokuulle, jotta tanssijoiden omaiset voisivat tulla seuraamaan tansseja.

Mikkelin lukion ikäluokan 2019 vanhojen tanssit järjestetään perjantaina 27.8.2021 jäähallissa. Järjestelyissä otetaan huomioon tuolloin voimassa olevat yleisön määrää koskevat rajoitukset sekä yleisötilaisuuksiin liittyvät terveysturvallisuusohjeet.

Mikkelin lukion vanhojen päivän iltatansseissa on viime vuosina ollut yleisöä jopa noin 2500 henkilöä. Lukion arvion mukaan koronatilanne ei vielä elokuussakaan mahdollistane tämänkaltaista yleisömäärää, vaan yleisömäärää jouduttaneen rajoittamaan merkittävästi.

Kevään 2021 lakkiaisjuhlan ajankohtaa mietitään vielä

Kevään 2021 ylioppilaiden lakkiaisten järjestelyistä kysytään ylioppilaiden mielipidettä vapun jälkeen, ja päätös järjestelyistä tehdään toukokuun alussa.

Koronatilanteen takia vaihtoehdot näillä näkymin ovat lakkiaisten järjestäminen ilman yleisöä lauantaina 5.6.2021 tai lakkiaisten järjestäminen elokuussa yleisötilaisuutena.

Kuva: Vanhat tanssivat kauppakeskuksessa vuonna 2019.