Kolme uutta koronatartuntaa viikonloppuna – Testiin on yhä syytä hakeutua pientenkin oireiden takia

Koronanäytteenoton ovi sairaalalla.

Perjantain 23.4. jälkeen Essoten alueella on todettu kolme uutta koronavirustartuntaa.

Kaksi tapausta huomattiin jo aiemmin karanteeniin asetettujen joukosta. Molempien tartuntojen alkuperä on muualla Suomessa.

Yksi uusi tartunta löytyi Pertumaalta. Sen johdosta yksi koululuokka on asetettu karanteeniin. Tartunnan alkuperää ei ole pystytty selvittämään laajoista altistuneiden testauksista huolimatta.

– Testeihin on edelleen syytä hakeutua pientenkin oireiden perusteella. Nyt testaukseen tulemisessa on tapahtunut notkahdus, kertoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

– Jos oireisena ei käydä testeissä, on vaarassa epidemian nopea kiihtyminen ja tilanteen huonontuminen, Seppälä muistuttaa.

Rokotukset ovat edenneet. Maanantaina 26.4. Essote avasirokotusaikoja vuonna 1966 ja sitä aiemmin syntyneille. Uutena ikäryhmänä 55–59-vuotiaat pääsevät nyt ensimmäiselle pistokselle.

Tällä hetkellä ensimmäisen rokoteannoksen on saanut yli 35 500 henkilöä

– Rokotteita on tullut nyt noin 3 000–4 500 pistoksen verran viikoittain. Niistä osa menee kakkosrokotuksiin, kertoo Gärdström.

THL on tarkentanut koronarokotusjärjestystä. Riskiryhmä 2:n ikäraja putoaa aiemmasta 18 vuodesta 16 vuoteen. Myös uusia sote-henkilöstöryhmiä pääsee rokotukseen. 

Katso THL:n tiedote sote-henkilöstön rokotuksista täältä.

Katso rokotettavat ryhmät ja varaa aika täältä.