Vapun aikana ilmeni kolme koronatapausta Essoten alueella

Desinfiontiainetta ja kasvomaski.

Vapun aikana Essote totesi kolme uutta koronavirustartuntaa.

Kaksi tartunnoista havaittiin ulkomailta tulleilla ja yksi tartunta kirjautui muualla asuvalta Essoten alueelle.

– Tilanne jatkuu rauhallisena, eikä koronan takia ole ketään sairaala- tai vuodeosastohoidossa. Tautia on kuitenkin edelleen Suomessa liikkeelle ja lähialueillakin on todettu laajoja ketjuja viime viikkoina. Matkailun vilkastuminenkin työllistää nyt terveydenhuoltoa, sanoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Ensimmäisen rokotteen saaneiden määrä ylittä 50 prosenttia yli 16-vuotaista maanantain 3.5. kuluessa. Tarkat luvut saadaan 4.5.

– Etenemme koko ajan yhä nuorempiin ikäluokkiin. Kannattaa pitää silmällä Essoten rokotussivustoa, jonne avaamme aikoja sitä mukaa, kun rokotteiden saatavuus varmistuu, vinkkaa pandemiapäällikkö Hans Gärdström.