Geysir Batteries Oy perustaa Mikkeliin tuotekehitys- ja tuotantolaitoksen

Tori.

Geysir Batteries Oy on tänään 6.5.2021 tiedottanut laajentumisestaan Mikkeliin. Alla yrityksen julkaisema tiedote asiasta.

Helsinki, Suomi – Geyser Batteries Oy on suomalainen cleantech-alan startup-yritys, joka tarjoaa asiakkailleen korkean suorituskyvyn akkuja. Ne perustuvat patentoituun sähkökemiaan, jossa elektrolyyttinä on vesiliuos. Yhtiö on ilmoittanut perustavansa tuotekehitys- ja tuotantolaitoksen Mikkeliin. 

Yksityisten pääomasijoittajien ja Business Finlandin tuella Geyser Batteries Oy on vuosien 2019-2021 aikana tehnyt mittavasti työtä uudenlaisen akkuteknologiansa tuotannon automatisoimiseksi ja perustaa nyt tuotantolaitoksen. Tätä varten yritys kilpailutti kahdeksan suomalaiskuntaa; tärkeimpinä kriteereinä sijainti, kumppaniverkostot, kunnan tarjoama liiketoiminnallinen ja taloudellinen tuki sekä paikallinen elinkeinoelämä. Kilpailutuksessa parhaiten menestyi Mikkelin kaupunki, jonne yritys perustaa tuotekehitys- ja tuotantoyksikkönsä. Geyser Batteries Oy:n pääkonttori sijaitsee jatkossakin Helsingissä. 

Tuotanto Mikkelissä käynnistetään olemassaolevissa vuokratiloissa, jotka soveltuvat ihanteellisesti akkutuotantoon. Tuotantolaitoksen on arvioitu käynnistävän toimintansa vuonna 2022 ja työllistävän alkuvaiheessa noin 30 henkilöä. Yritykseltä odotetaan nopeaa kasvua sekä merkittävää työllistämisvaikutusta alueella. 

Mikkeli sijaitsee Itä-Suomessa ja on osa Etelä-Savon aluetta. Kunnan väkiluku on yli 50 000 henkilöä, ja pinta-ala runsaat 3000 neliökilometriä, josta yli 10% on vesistöjä. Teollinen toimiala elää vahvasti Mikkelissä, ja kaupunki on hyvien yhteyksien päässä Helsingistä. 

-Olemme todella tyytyväisiä voidessamme julkistaa tulevan tuotekehitys- ja tuotantoyksikkömme uuden kotikaupungin. Valinta kuntien välillä ei ole ollut helppo, ja tahdomme vielä kiittää kaikkia kilpailutukseen osallistuneita mielenkiinnosta ja tuesta. 

-Mikkeli tarjoaa meille hyvät yhteydet, soft-landing -palvelua, tutkimusyhteistyömahdollisuuksia sekä paljon tukea. Arvostamme suuresti Mikkelin yhteistyökykyä. Tuotantolaitoksen lisäksi alueen tarjoamat yritysyhteistyömahdollisuudet kiehtovat meitä, ja olemmekin käynnistämässä alueella sähkönjakeluverkkojen pilottihanketta. Odotamme innolla yhteistyötä Mikkelin kanssa ja yrityksemme kasvua siellä, kertoo Andrey Shigaev, Geyser Batteries Oy:n toimitusjohtaja. 

-Mikkeli toivottaa Geyser Batteriesin lämpimästi tervetulleeksi. Meidän näkökulmastamme tämä on hieno mahdollisuus luoda kasvua kaupunkimme cleantech-teollisuuteen. Uskon, että yhteistyöverkostomme tarjoaa Geyser Batteriesille ihanteellisen ympäristön yrityksen tavoitteiden saavuttamiseksi, kuvailee Juha Kauppinen, Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy:n toimitusjohtaja. 

Kuva: Jonne Vaahtera