Klarinetisti Christoffer Sundqvist vierailee kaupunginorkesterin konsertissa 13.5.

Klarinetisti Christoffer Sundqvist.

Mikkelin kaupunginorkesterin toukokuun ensimmäisessä konsertissa on ohjelmassa japanilaisen Yasushi Akutagawan Triptyykki jousiorkesterille, Grazyna Bacewiczin Sinfonia jousiorkesterille sekä Aaron Coplandin klarinettikonsertto. Orkesteria saapuu johtamaan kapellimestari Eero Lehtimäki. Klarinettikonserton solistina soittaa Christoffer Sundqvist (kuvassa).

Christoffer Sundqvist aloitti klarinetinsoiton opintonsa Pietarsaaren konservatoriossa Bernhard Nylundin oppilaana, suoritti diplomin Sibelius-akatemiassa ja voitti jaetun ensipalkinnon Crusell-kilpailussa 2002, ja jatkoi opintojaan vielä Baselin musiikkikorkeakoulussa professori Francois Bendan johdolla. Vuosina 2013 – 16 Sundqvist toimi Pietarsaari Sinfonietan taiteellisena johtajana. Säveltäjä Sebastian Fagerlundin kanssa hän perusti 2013 Pietarsaareen RUSK-kamarimusiikkifestivaalin. Radion sinfoniaorkesterin 1. sooloklarinetistina Sundqvist on toiminut vuodesta 2005, minkä lisäksi hänet pitävät kiireisenä tilausteosten toteutukset, levytykset sekä opetustyöt.

Kapellimestari Eero Lehtimäki nousi suuren yleisön tietoisuuteen hypätessään lyhyellä varoitusajalla johtamaan Mariinski-teatterin orkesteria Turun musiikkijuhlilla vuonna 2016. Kapellimestariopintonsa Lehtimäki aloitti vuonna 2010, ja valmistui Sibelius-akatemiasta 2016. Ennen kapellimestarin uraansa Lehtimäki opiskeli klarinetinsoittoa Helsingin konservatoriossa. Vuonna 2019 Lehtimäki kiinnitettiin Joensuun kaupunginorkesterin taiteelliseksi johtajaksi, ja hän on johtanut lähes kaikkia Suomen ammattiorkestereita.

Konserttiin myydään rajallinen määrä lippuja vain ennakkovarauksella. Paikalle voidaan ottaa 79 kuulijaa. Konsertti lähetetään myös suorana verkkolähetyksenä Semilive-palvelussa.

KEVÄÄN TRIPYYKKI
13.5. klo 19, Mikaeli (Sointukatu 1), yleisökenraali kello 12.30 
Eero Lehtimäki, kapellimestari
Christoffer Sundqvist, klarinetti

Kuva: Linda Tallroth-Paananen