Mikkelin Musiikkijuhlat valmistautuu juhlavuoteensa luottavaisin mielin

Konsertti Mikaelissa.

Tulevana kesänä heinäkuussa Mikkelin Musiikkijuhlat järjestetään jo 30. kerran. Juhlavuoteen on valmistauduttu luottavaisin mielin, samalla kun koronatilanne on selvästi rauhoittumassa ja rajoitukset helpottumassa.

Alkujaan pieni kamarimusiikkifestivaali on kasvanut maestro Valeri Gergijevin johdatuksella kansainväliseksi tapahtumaksi, jolla kuitenkin on juurensa suomalaisessa ja paikallisessa festivaalikentässä. Tällä kertaa Gergijevin johtama Mariinskin orkesteri esiintyy neljänä päivänä. Maestro johtaa konserteista kolmea ja neljännestä vastaa nuori suomalainen, rakettimaista kiitoa kapellimestaritaivaan huipulle tekevä Tampere Filharmonian ylikapellimestari Santtu-Matias Rouvali. Alustavan tiedon mukaan Mariinskin ohjelmistoon kuuluu ainakin venäläistä musiikkia.

Musiikkijuhlilla kuullaan myös suomalaisen säveltäjälegendan Kalevi Ahon uuden teoksen kantaesitys. Tuolloin Mikkelin kaupunginorkesteria johtaa Erkki Lasonpalo ja solistina kuullaan harmonikkataiteilija Janne Valkeajokea. Ennen konserttia säveltäjää haastattelee Suomen Sinfoniaorkestereiden puheenjohtaja Erkki Liikanen.

Fantasia huipentaa festivaalin – Elämyksiä myös Naisvuorella

Musiikkijuhlat huipentuu Suomalaiseen Fantasiaan, joka on perinteinen sinfoniakonsertti yhdistettynä moderniin digitaalitekniikkaan, suomalaiseen luontoon ja taiteellisiin visualisointeihin. Konsertin yhteistyökumppaneina toimivat Xamk, OiOi ja Lumme Energia. Suomalaisen Fantasian esittävät Sinfoniaorkesteri Vivo ja Festivaalikuoro, johtajanaan Erkki Lasonpalo. Visualisoinneista vastaavat OiOi sekä Xamkin järjestämän musiikin visualisoimiskilpailu Synestesian voittajatyöt.

Sinfonisen musiikin ohella kuullaan kamarimusiikkia ja liediä, sekä skandinaavista kansanmusiikkia huippuyhtye Friggin tähdittämänä 10.7. Naisvuoren kesäteatterilla. Musiikkijuhlilla nähdään myös runsaasti oheisohjelmaa, joka tarkentuu alkukesän aikana. Oheisohjelma jakautuu useisiin kohteisiin ympäri kaupunkia. Kaikki lähialueiden kuorot kutsutaan osallistumaan Musiikkijuhlille. Kuoroille tarjotaan koulutusta ja yhteisharjoituksia.

Lipunmyynti Mikkelin Musiikkijuhlille aukeaa vaiheittain, alkaen 11.5. Ensimmäiseksi lippuja voi ostaa konsertteihin, joissa on ainoastaan suomalaisia esiintyjiä. Ulkomaisten taiteilijoiden konsertteja avautuu myyntiin sitä mukaa, kun ne varmistuvat. Aluksi myyntiin tulee vain puolet yleisökapasiteetista eli joka toinen paikka.

Lisätietoja ja tarkempia tietoja ohjelmistosta osoitteessa mikkelinmusiikkijuhlat.fi.