Kolme uutta koronatartuntaa perjantaina

Koronanäytteenoton ovi sairaalalla.

Essote tiedottaa perjantaina 14.5. kolmesta uudesta koronavirustartunnasta. Kaksi tartunnoista liittyy helatorstaina tiedotettuun ketjuun ja yksi täysin uuteen tartuntaketjuun, jonka lähde on todennäköisesti alueen ulkopuolella. Tartuntojen jäljitys jatkuu.

Tällä hetkellä yli 130 henkilöä on asetettuna karanteeniin. Myös osastohoidossa Mikkelin keskussairaalassa on muutamia koronapotilaita.

Essote on jälleen päivittänyt altistumispaikkojen listaa. Yksi joukkoaltistuminen on tapahtunut Mikkelin keskussairaalan päivystyksessä iltapäivällä 12.5. Päivystyksen aulatiloissa käyneet henkilöt ovat voineet useiden tuntien aikana altistua koronapositiiviselle henkilölle.

– Altistumispaikoissa on jälleen sellaisia, joissa on suuri riski jatko tartuntoihin. Nyt ei saa unohtaa, että koronaa on edelleen liikenteessä. Riski tilanteen nopeaan huonontumiseen on kasvanut, arvioi Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Essoten koronalääkärit kehottavat tulemaan koronatestiin pientenkin oireiden johdosta. Siitepölykaudella allergian ja lieväoireisen koronatartunnan eroa voi olla vaikea havaita.

– Allergian ja koronaoireiden eroa voi olla hankala erottaa. Osalla koronapotilaista on alkuun olleet ihan saman oireet kuin allergiassa. Testiin kannattaa hakeutua, jos on pienintäkään aavistusta koronan mahdollisuudesta oireiden perusteella. Allergialääkkeet saa näppärästi Essoten nettisivujen chatista digilääkärin kautta, vinkkaa pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

Katso altistumisen paikat täältä

Varaa aika koronatestiin täältä.