Muutama uusi koronatartunta Essoten alueella – Rokotuksia saavat nyt jo vuonna 1986 syntyneet

Koronarokotteita.

Essoten alueella on todettu kuusi uutta koronavirustartuntaa. Viisi tartunnoista liittyy aiemmin uutisoituihin tartuntaketjuihin. Yhden lähde on ulkomailla.

– Tartuntoja löytyy paljon, mutta onneksi ne ovat jo tuntemissamme ketjuissa. Altistuneiden määrä on kuitenkin suuri ja tilanne voi nopeasti kääntyä huonommaksi, sanoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Osassa tapauksia altistuneiden jäljitys on edelleen kesken. Essote päivittää altistumisen paikkoja myöhemmin.

Rokotteita on saatu alueelle lisää ja 19.5. avautui ajanvaraus vuonna 1986 ja sitä ennen syntyneille.

– Rokotuksiin on hakeuduttu erittäin hyvin myös nuoremmissa ikäryhmissä. Tämä on erittäin tärkeää, sillä näin suojaamme niin itseämme kuin läheisiämme. Ensimmäisen rokoteannoksen saannin jälkeenkin on edelleen tärkeä jatkaa kaikkia käytössä olevia varotoimia mukaan lukien maskien käyttö, käsihygienia ja koronatesteihin hakeutuminen, mikäli on koronaan viittaavia oireita. Yksi rokoteannos ei anna vielä kattavaa suojaa, muistuttaa pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

Katso altistumisen paikat täältä.

Varaa aika koronatestiin täältä. Katso rokotustiedot ja varaa rokotusaika täältä.