Asumisen ja toimintaympäristön viikkotiedote 21.5.2021

Saimaa, taustalla Kirkonvarkauden silta.

Asumisen ja toimintaympäristön palvelualue tiedottaa ajankohtaisista asioista.

Vieraslajien torjuntakausi on käynnistynyt ja näihin talkoisiin ovat kaikki tervetulleita! Luonto kiittää jokaista vieraslajin kitkenyttä käsiparia.

Vinkkejä ja tietoa vieraslajien tunnistamiseen ja torjuntaa on tarjolla muun muassa PURE-hankkeen järjestämässä ilmaisessa yleisötilaisuudessa 1.6.2021 kello 17 – 20 Otavan koulutilalla. Tilaisuudessa Luken ja Xamkin asiantuntijat kertovat uusinta tietoa haitallisista vieraskasvilajeista.

Tilaisuuteen ja yhteiskyytiin ilmoittautuminen ennakkoon viimeistään 26.5.2021 sähköpostitse tuija.ranta-korhonen@xamk.fi tai puhelimitse 040 661 5191.

Luontokeskiviikko 2.6.2021 kello 18 on Suomen luonnonsuojeluliiton Suur-Savon yhdistyksen järjestämä verkkoluento vieraskasvilajeista. Tässä tunnin mittaisessa Teams-kokouksessa paneudutaan muun muassa  Jättipalsamin ja jättiputken torjuntaan ja kerrotaan kesän talkootoiminnasta, joka on Mikkelissä runsas.

Luontokeskiviikon verkkoluentoon pääset tästä linkistä.