Erkki Lasonpalo jatkaa Mikkelin kaupunginorkesterin pääkapellimestarina

Erkki Lasonpalo.

Mikkelin kaupunginorkesterin pääkapellimestarina vuoden 2020 alusta saakka toiminut Erkki Lasonpalo jatkaa tehtävässään myös vuosina 2022 ja 2023. Orkesterin ja kapellimestarin tyytyväisyys yhteistyöhön on johtanut päätökseen jatkaa pääkapellimestarisopimusta kahdella vuodella.

Sopimuksen mukaisesti Lasonpalo tulee johtamaan orkesteria vähintään kuusi ohjelmaa vuodessa. Pääkapellimestarin tehtäviin kuuluu myös ohjelmistosuunnittelu yhdessä orkesterin intendentin ja orkesterin jäsenistä koostuvan ohjelmatoimikunnan kanssa. Lasonpalo on toiminut vuoden 2020 alusta myös Lappeenrannan kaupunginorkesterin taiteellisena johtajana. Lappeenrannan ja Mikkelin kaupunginorkesterit tekevät säännöllistä yhteistyötä ja esiintyvät yhdessä nimellä Saimaa Sinfonietta.

Mikkelin kaupunginorkesterin syyskauden 2021 ohjelma julkistetaan elokuussa. Orkesteri nähdään kesällä Hulivilikarnevaaleilla sekä Mikkelin musiikkijuhlilla. Musiikkijuhlien konsertin johtaa Erkki Lasonpalo ja ohjelmassa on esimerkiksi Kalevi Ahon harmonikkateoksen kantaesitys.