Koronarokotukset laajenivat kaikkiin yli 16-vuotiaisiin

Koronarokotteita.

Edellisen (1.6.) tiedotteen jälkeen Essoten alueelta ei ole löytynyt uusia koronatapauksia.

– Emme kiristäneet rajoituksia, vaikka ilmaantuvuus kasvoi yli kiihtymisvaiheen kriteereiden. Päätös vaikuttaa osuneen oikeaan. Altistuneita ja karanteeniin asetettuja on vielä paljon, mutta kesän tilanne näyttää nyt paremmalta kuin aikoihin, arvioi Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Rokotukset etenevät nopeasti. Torstaina (3.6.) avautui ajanvaraus ensimmäiselle pistokselle kaikille 16 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille.

– On hieno hetki, että voimme rokottaa nyt kaikkia rokotusten piirissä olevia. Suosittelen, että kannattaa varata aika ja ottaa rokotesuojaa itselleen ja läheisille mahdollisimman pikaisesti. Ennakkotiedot Suomeen tulevien rokotteiden määrästä osoittavat, että heinäkuussa pystymme todennäköisesti rokottamaan ainoastaan kakkosannoksia, Seppälä vinkkaa.

Katso altistumisen paikat täältä.

Varaa aika koronatestiin täältä.

Katso rokotustiedot ja varaa rokotusaika täältä.