Asumisen ja toimintaympäristön viikkotiedote 4.6.2021

Näkymä Savilahdelle.

Asumisen ja toimintaympäristön palvelualue tiedottaa ajankohtaisista asioista.

Infra-aluepalvelut

Keskustan alueella päällystetään viikolla 22 Maaherrankatu välillä Vuorikatu- Maunukselankatu. Autoilijoita pyydetään huomioimaan pysäköinti ja liikkuminen ko. kohdalla.

Kadunrakennushankkeet

Katujen ja vesihuollon peruskorjaushankkeita käynnistyy toukokuussa kahdessa kohteessa. Peitsarissa kunnostetaan kesän aikana Sandelsinkatu sekä Välskärinkatu ja Kattilansillassa Pannutie. Kadut päällystetään syksyllä.

Pitkäjärvellä Hietakadun ja Ketunniementien liittymä muutetaan kiertoliittymäksi (ABC Pitkäjärven liittymä). Samalla Hietakadulle tehdään pieniä liikenneturvallisuutta parantavia toimenpiteitä. Työt alkavat toukokuussa.

Rantakylässä Ylännetien alueella rakennetaan katuverkostoa uudelle omakotitaloalueelle (Ylännetie ja Latukaari).

Viher- ja metsäaluepalvelut

Jättipalsamin kitkutalkoot
ti 8.6. klo 17-19 Otavan koulun pururadalla
ke 9.6. klo 18-20 Lähemäen Ratinlammella

Talkoot ovat kaikille avoimia eikä ennakkoilmoittautumista tarvita. Talkoisiin on hyvä pukeutua ”rönttävaattesiin” ja varustautua niin, että voi möyriä pensaikoissa ja kitkeä jättipalsamia.

Vieraslajikävely Emolassa to 10.6. klo 17-18.30,  kokoontuminen hiekkakentän parkkipaikalla. Tervetuloa tutustumaan vieraslajeihin yhdessä kävellen!

Talkoot ja vieraslajikävely järjestetään VieKas-LIFE hankkeen tiimoilta.

Kaikki kaupungin ylläpitämät matonpesupaikat ovat kunnossa ja käytössä.

Puistoissa ja yleisillä alueilla oleville leikkipaikoille on tehty vuosittainen tarkka leikkivälinetarkastus. Tämän lisäksi tehdään kolme toiminnallista tarkastusta. Silmämääräiset tarkastukset tehdään jokaisen kunnossapitokierron yhteydessä. Tämä kaikki tehdään yleisten lakien mukaan ja tällä varmistetaan turvalliset ja terveelliset leikkipaikat käyttäjille.