Torstaina löytyi kolme koronatartuntaa Mikkelistä

Nainen kasvomaskissa, taustalla koronaviruksen mikroskooppikuvia.

Mikkelissä todettiin kolme uutta koronatartuntaa torstaina. Muualla Essoten alueella tartuntatilanne on säilynyt rauhallisena. Torstaina löydetyistä tartunnoista kaksi kuului jo aiemmin uutisoituihin tartuntaketjuihin.

– Yksi näistä tartunnoista oli haastavampi, sen lähde on vielä epäselvä ja tapaus aiheutti altistumisia, lisätestauksia ja karanteeneja myös terveys- ja vanhuspalveluidemme piirissä. Vaikka kesä on alkanut ja olisi tarvetta päästä näkemään kavereita, pitää karanteeniohjeita ehdottomasti noudattaa, terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä muistuttaa.

Koronarokotusten reipas tahti jatkuu Essoten rokotuspisteissä. Rokotuksen ajanvarauksesta on poistunut rajoitukset, eli kaikki 16 vuotta täyttäneet voivat varata Essoten nettisivuilta ensimmäisen rokotuksen ajan.

Jo 68 prosenttia Essoten alueen 16 vuotta täyttäneestä väestöstä on saanut koronarokotteen ensimmäisen annoksen. Kakkosrokotusten osuuskin on noussut jo yli 17 prosentin.

Rokotusten ajanvaraus