Tilannekuva: Kolme koronatartuntaa löytyi viikonloppuna Essoten alueelta

Kuvituskuva rokotteista.

Viikonlopun aikana löytyi Essoten alueelta kolme matkustukseen liittyvää positiivista koronatestien tulosta, joiden johdosta kymmenkunta henkilöä asetetaan karanteeniin. Essote päivittää tänään alueen altistumispaikkojen listaa.

Ensimmäisen koronarokotteen on saanut Essoten alueella reilut 60 200 henkilöä, joka on yli 74 prosenttia yli 16-vuotiaista. Toisenkin annoksen on saanut lähes 20 prosenttia rokotettavista henkilöistä.

–  Rokotusvauhtimme ja ihmisten halu ottaa koronarokote on ollut todella hieno. Vapaita koronarokotusaikoja löytyy toimipisteissämme vielä ennen juhannusta, mutta sen jälkeen tämän hetken tiedon mukaan meille tulevat rokotteet riittävät vain kakkosannoksiin, koska Suomeen tulevat rokotemäärät ovat pienempiä, kertoo Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

Essoten linkkejä:

Katso altistumispaikat

Varaa aika koronatestiin

Katso rokotustiedot ja varaa rokotusaika

 

Kuva: Jussi Salminen