Pienten puistikot starttaavat jälleen tuoden kulttuuria ja taidetta leikkipuistoihin

Pienten puistikot 2021.

Mikkelin kulttuuripalveluiden tuottama leikkipuistokierros Pienten puistikot starttaa jälleen. Aloitustapahtuma pidetään lauantaina 19.6. Mikkelin sataman leikkipuistossa. Tuttuun tapaan kesän aikana tapahtumia järjestetään ympäri Mikkeliä eri leikkipuistoissa. Tänä vuonna tuttujen lauantaiaamupäivien lisäksi tapahtumia on myös keskiviikkoiltaisin.

Pienten puistikot tuovat erilaisia kulttuuri- ja taidetoimintoja osaksi tavallisia leikkipuistokäyntejä. Tapahtumat ovat pienimuotoisia matalan kynnyksen tapahtumia, joiden tarkoituksena on rikastuttaa leikkipuistokäyntiä. Sisältö vaihtelee joka kerta ja luvassa onkin jälleen laaja kattaus erilaisia toimintoja. Jokaisella tapahtumakerralla on oma teemansa, jonka ympärille toiminta rakentuu. Ensimmäisen tapahtuman teemana on juhlat ja satamassa päästäänkin juhlimaan kesänaloitusta yhdessä kulttuurikeskus Vekkulan kanssa heidän supersankariradallaan. Puiston ympäristössä voi osallistua virtuaaliseen satuseikkailuun ja lelujen pelastuspisteeseen. Lisäksi paikalla kuullaan kulttuuripalveluiden esiintyjäryhmän musisointia. Toimintaa on luvassa klo 9.30-11 välisenä aikana.

Heinäkuussa Pienten puistikot ovat iltapainotteisia. Tällöin päästään touhuamaan keskiviikkoisin klo 17-18.30. Tapahtumapaikkoina ovat Heilajoen leikkipaikka Rantakylässä 14.7. ja Brahentien leikkipaikka Ristiinassa 28.7. Rantakylässä teemana on taide, ja silloin luvassa on mm. yhdessä maalausta sekä saippuakuplamaalausta. Ristiinan teemana on liike ja siellä päästään mm. tanssimaan ja kokeilemaan erilaisia temppuja. Elokuussa Pienten puistikot siirtyy jälleen lauantaiaamupäiviin ja kesän viimeinen puistikko järjestetään lauantaina 14.8. Pohjolanpuiston leikkipaikalla Siekkilässä. Päätöstapahtuman teema on musiikki ja luvassa on ainakin soitinten kokeilua ja puistomuskaria. Kaikki tapahtumat ja toiminnot ovat ilmaisia. Tapahtumapäivinä on säävaraus.

Vallitsevan tilanteen vuoksi myös leikkipuistotapahtumissa kiinnitetään erityistä huomiota kävijöiden turvallisuuteen. Paikat ovat väljiä ja toiminnot sijoitellaan niin, että turhia kontakteja pystytään välttämään ja turvavälit säilyvät. Paikan päältä löytyy joka kerta käsidesiä. Järjestäjät kuitenkin toivovat, että vaikka tapahtumat ovat ulkona, niin paikalle ei tulla, jos joku perheenjäsenistä tuntee itsensä kipeäksi.

Tilaisuudet järjestää Mikkelin kaupungin kulttuuripalvelut.

 

PIENTEN PUISTIKOT 2021

Kulttuuria ja toimintaa leikkipuistoissa ympäri Mikkeliä!

Lauantaisin klo 9.30-11

La 19.6. Mikkelin sataman leikkipaikka (Laiturikatu 1), Teema: Juhlat

La 14.8. Pohjolanpuiston leikkipaikka (Siekkilänkatu 12, Siekkilä), Teema: Musiikki

Keskiviikkoisin klo 17-18.30

Ke 14.7. Heilajoen leikkipaikka (Heilajoenrinne 14 b, Rantakylä), Teema: Taide

Ke 28.7. Brahentien leikkipaikka (Brahentie 12 b, Ristiina), Teema: Liike