Mikkelissä koronatilanne rauhoittunut – rajoitukset pääosin purkautuneet

Nainen kasvomaskissa, taustalla koronaviruksen mikroskooppikuvia.

Kaupungin häiriötilanteiden johtoryhmä kokoontui keskiviikkona 16.6.2021 ylimääräiseen kokoukseensa. Kokous päätti, että keskiviikon kokous on järjestyksessään viimeinen, ellei uutta tarvetta myöhemmin nouse.

Kaupunki tukeutuu päätöksissään Essoten antamiin linjauksiin, noudattaen valtakunnallisia ohjeistuksia. Essoten alue on epidemian perustasolla. Alueella ei ole voimassa 14.6.2021 alkaen muita paikallisia rajoituksia kuin valtioneuvoston antamat perustason alueita koskevat rajoitukset.

Tapahtumat kaupungin tiloissa
Yleisötilaisuuksien ja tapahtumien osallistujamäärää ei rajoiteta 14.6.2021 lähtien. Järjestelyissä huolehditaan hyvästä hygieniasta. Tämä tarkoittaa käsien pesumahdollisuus tilaisuuteen saapuessa ja asiakkaiden ohjeistusta. Jos käsienpesu mahdollisuutta ei ole, käytetään käsihuuhdetta. Käsihuuhdetta tulee olla helposti saatavilla. Yleisötilaisuudet kannattaa suunnitella siten, että ihmiset voivat halutessaan pitää turvavälejä.

Tapahtumajärjestäjät voivat kysyä Essotelta apua terveysturvallisten tapahtuman järjestämiseen osoitteesta tartuntatauti@essote.fi

Kaupunki aloittaa toimielimiensä fyysiset kokoukset elokuun 2021 alusta alkaen.

Toiminta kaupungin tiloissa
Julkisissa sisätiloissa suositellaan, Essoten ohjeistuksen mukaisesti, noudatettavaksi yleisiä turvallisuus- ja hygieniaohjeita.

Kaupungin harrastustoiminta
Kaikessa harrastustoiminnassa suositellaan noudettavaksi yleisiä hygieniaohjeistuksia.

Kaupungin henkilöstön etätyösuositus
Kaupungin etätyösuositus muuttuu 1.8.2021 alkaen. Etätyötä voi tehdä etätyösopimuksen mukaisesti 1-3 päivää viikossa. Erityistapauksissa on mahdollista esimiehen kanssa sopia myös viidestä etätyöpäivästä viikossa.

Maskisuositus kaupunkilaisille kaikissa kohtaamisissa
Mikkelin kaupunki suosittelee kaikkien yli 12-vuotiaiden käyttämään kirurgista kasvomaskia joukkoliikenteessä ja kodin ulkopuolisissa kohtaamisissa, silloin kun turvaväleistä ei voida huolehtia. Maskien lisäksi kaupunki muistuttaa huolehtimaan käsihygieniasta.

Kaupungin työntekijöiden suositellaan käyttämään kasvomaskeja kaikissa niissä työtehtävissä, joissa samassa tilassa on enemmän kuin yksi henkilö.

Virastotalon Lounashuone
Kaupungin virastotalolla sijaitseva Lounashuone avautuu suunnitellusti 2.8.2021.