KulttuuriKannustimen saaneet tapahtumat toteutuvat heinäkuussa

Hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunta myönsi tänä vuonna hakemusten perusteella kahdelle hakijalle KulttuuriKannustimen.

Ensimmäisenä toteutuu perinteistä moottorisahaveistotaidetta esittelevä tapahtumakokonaisuus 2. – 4.7. Olohuone Galleriassa Mikkelin Pitkäahossa, Tarja Forsblomin saaman KulttuuriKannustimen hakemuksen mukaisesti. Päivien aikana yleisöllä on mahdollisuus seurata veistäjä Jani Grönlundin näytöksiä ja tutustua gallerian näyttelyyn. Tapahtuman päätöspäivänä järjestetään hyväntekeväisyyshuutokauppa, jonka tuloista puolet ohjataan alueen nuorison hyväksi. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Lisätietoja tapahtumasta löydät sen Facebook-sivulta.

Heinäkuun lopussa toinen KulttuuriKannustimen saaja, Etelä Savo Pride ry, järjestää osallistavia taidepajoja sisältävän Mikkeli Pride Piknik -tapahtuman 25.7. Mikkelin Tykkipuistossa klo 13-17. Tapahtumassa on esillä myös sateenkaarevien vertaisryhmientaidenäyttely ja livemusiikkia. Tapahtumalla pyritään taiteen keinoin edistämään yhteisöllisyyttä ja osallisuuden tunnetta. Lisätietoja tapahtumasta löydät sen Facebook-sivulta.

Kuva: Jere Lauha