Nuoren silmin: kesätyöntekijänä kaupungin viestinnässä

Ella Miettinen

16-vuotias Ella Miettinen pohtii kesätyötään viestinnässä  

Kun kuulin saavani kesätöitä kaupungin viestinnästä, olin todella innoissani. Sain työpaikan, minkä eniten halusin. Vaikka kesätöiden ideana yleensä onkin pääasiassa ansaita rahaa ja saada työkokemusta, on kuitenkin myös aika tärkeää tehdä sellaista työtä, josta itse pitää. Kesätöiden saaminen on kaikin puolin mahtavaa, mutta minulle jotkut kesätyöpaikat vaikuttavat vain pakkopullalta, idealla ”pakko saada edes jostain rahaa”. Niin kai se työelämä joskus meneekin, aina ei voi valita mieluisinta. Kuitenkin viestinnässä näin ei ollut, sillä saisin tehdä asioita, joita ehkä haluaisin tehdä opiskelujen jälkeen työkseni. Saattaisin tulevaisuudessa siis hyötyä työkokemuksesta viestinnässä. 

Kesätyöntekijän tehtäviä viestinnässä ovat mm. valokuvaus ja lyhyiden tekstien kirjoittaminen. Työtehtävät on listattu melko tarkasti etukäteen. Valokuvattavia kohteita on paljon ja kirjoitettavia tekstejäkin riittää. Tekemisen puutetta ei siis ole. Sen lisäksi työpaikalla pääsee tutustumaan muihinkin viestinnän tehtäviin ja seuraamaan työntekijöiden arkea. Töitä saa edistää omalla tahdilla, joten aina on tekemistä, eikä tarvitse miettiä, että mitä seuraavaksi.  

Ehdottomasti lempiasiani kesätyössäni tähän asti on ollut se, että saa mennä hienoina kesäpäivinä valokuvaamaan, joten ei tunnu sille, että kesä menee hukkaan töiden takia. Varsinkin aamuina, jolloin kaupunki on vielä vähän unessa, on ollut mahtavaa mennä ottamaan ulos kuvia. Samalla saa liikuntaakin, kun pyöräilee ympäri kaupunkia kamera kädessä.