Hulivilikarnevaali tulee jälleen

Hulivilikarnevaali.

Etelä-Savon suurin lastenkulttuurifestivaali Hulivilikarnevaali järjestetään tänä kesänä hybridiversiona, jossa perinteisiä, suurimpia tapahtumapäiviä on järjestelty uudelleen. Turvallisuuden lisäämiseksi osallistumisen ennakkoilmoittautumisia on lisätty, ja ohjelmassa on myös virtuaalista sisältöä. Tapahtuma sijoittuu ajalle 28.6.–4.7.2021. 

Jokaisella tapahtumapäivällä on eri teema ja tapahtumapaikka ympäri Mikkeliä. Esimerkiksi luontopäivä järjestetään Urpolassa, kirjojen ilta pääkirjastolla ja seikkailupolku Mikkelipuistossa. Pehmolelut on kutsuttu kirjastoleirille 2.–4.7., ja toiminnallinen telttayö Mikkelin Seudun Partiolaisten kanssa toteutetaan perjantain ja lauantain välisenä yönä Urpolan luontokeskuksella. Pääkirjaston Mikkeli-salissa on koko viikon ajan esillä Hulivilinäyttely, jossa nähdään Ada Niemen Märgelinin mörkötarha -kirjan kuvitusta, kuvataiteilija Mari Saravon teoksia sekä Music Fairytalesin ja OiOi:n yhteinen virtuaalinen Satuseinä. 

Hulivilikarnevaaleilla nähdään niin paikallisia kuin valtakunnallisestikin tunnettuja esiintyjiä, kuten Mikkelin kaupunginorkesteri, Orffit, Maltti ja Valtti sekä Varamummo. Viikon aikana voi myös osallistua Sari Aallon työpajaan vatsastapuhumisesta sekä Johanna Seppäsen tanssitunneille.

Osa Huliviliviikon tapahtumista on jo tässä vaiheessa loppuunmyyty, mutta ei huolta – tapahtumatarjonta on niin runsasta että joukosta löytyy vielä vaikka mitä kiinnostavaa! Käy tutustumassa ohjelmaan Hulivilikarnevaalien nettisivuilla.