Nuoren silmin: Sodan ja rauhan keskus Muisti

Muistin sisäänkäynti.

Kaupungin viestinnän 16-vuotias kesätyöntekijä Ella Miettinen kävi tutustumassa Muistiin.

Pääsin vierailemaan Sodan ja rauhan keskus Muistissa. Muisti on juuri valmistunut sota-aiheinen museo, jonka näyttelyn kokonaisuudessa hyödynnetään teknologiaa.  

Ihmisenä, jonka erityisiin kiinnostuksenkohteisiin sodat eivät kuulu, en odottanut näyttelyltä paljoa. Olen käynyt monta kertaa sota-aiheisessa museossa, ja aina tuntuu sille, että niissä selitetään samat asiat aina vain uudestaan ilman erityistä intohimoa. Kuitenkin Muisti yllätti minut positiivisesti. Näyttelyssä esiteltiin sodan kaikki puolet, eikä vaan selostettu yksinkertaisesti koko sodan kulkua. Esimerkiksi näyttelyssä kerrottiin, mitä naiset tekivät sodan aikana. Myös sodan raakuus kerrottiin kaunistelemattomasti, josta erityisesti pidin, sillä valitettavan moni ihminen ihailee sotaa tietämättä, mitä se oikeasti tarkoittaa ja miten julmaa sodankäynti todellisuudessa on.  

Näyttelyssä oli myös jonkin verran mukana taidetta, mitä ei ehkä kuvittelisi löytävänsä sota-aiheisesta museosta. Tämä oli mukava lisäys sisältöön, sillä taide jos joku kiinnostaa yleisöä. Itselleni jäi parhaiten mieleen juurikin näyttelyn taide. 

Kuva: Ella Miettinen